Nainen on uimapuvussa ja donitsin näköisen uimarenkaan kanssa avantouintipaikan portaissa.

Huippu Malli haussa!

Liikuntaneuvonnan toimintamallihaku on käynnissä! Etsimme liikuntaneuvonnan Huippu Malleja näytille posteri-showroomiin liikuntaneuvonnan valtakunnalliseen seminaariin Tampere-talolle 27.–28.3.2023.

Onko kunnassanne toimiva lasten, perheiden, koululaisten, opiskelijoiden, työikäisten tai ikääntyneiden liikuntaneuvontapalvelu? Tai oletteko rakentaneet esimerkiksi kutsuntaikäisten, raskaana olevien, työttömien tai soveltavan liikunnan asiakkaiden liikuntaneuvonnan palveluketjua?

Tule kertomaan yhdestä valitsemanne kohderyhmän toimintamallista. Kyseessä ei ole ihan tavallinen posterinäyttely, sillä malliesittely toteutetaan uudenlaisella twistillä. Jokaisesta mallista kuvataan etukäteen 30 sekunnin porraspuhe-esittelyvideo, joka näytetään seminaarissa koko seminaariyleisölle. Esittelyvideoiden kuvaamista varten sovitaan rento Teams-tapaaminen helmikuulle 2023. Esittelyvideo nauhoitetaan tapaamisen aikana.

Paikalle odotetaan noin 250 liikuntaneuvonnan parissa työskentelevää ammattilaista, joten näkyvyys on taattu. Esittelyvideoiden perusteella seminaariyleisö pääsee keskustelemaan kanssanne kumpanakin päivänä ja keskusteluille on varattu erillinen aika ohjelmasta. Seinäruusuksi ei tarvitse siis jäädä – kuulijoita ja keskustelijoita on takuulla!

Hyville malleille on aina kysyntää!

Ohjeet ja aikataulu

Casting on auki! Mallien esittelijät seminaariin valitaan hakulomakkeen perusteella, jossa pääset kertomaan toimintamallistanne. Posteri tai esitys ei tarvitse olla valmiina vielä täyttäessäsi hakulomaketta. Valituksi tulleet saavat tarkemmat ohjeet esittelyvideoon ennen videotapaamista.

Hakuaikaa on 25.1.2023 asti. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Aikataulu

  • Haku loppuu 25.1.2023.
  • Ilmoitus valinnasta 31.1.2023 mennessä.
  • Esittelyvideot kuvataan aikavälillä 16.-28.2.2023. Tarkempi ajankohta sovitaan valittujen kanssa erikseen.
  • Posteri tuodaan esityspaikalle ennen seminaarin alkua 27.3.2023.

Postereiden koko

Posteriseinämät ja postereiden kiinnitystarvikkeet ovat valmiina Tampere-talossa. Postereiden koko minimissään A3 (297 x 420 mm) ja maksimissaan 1000 x 1250 mm, mikä on posteriseinämän kiinnityslevyn koko. Voit myös tulostaa esityksen tarvittaessa useammalle A4 kokoiselle tulosteelle ja rakentaa niistä toimivan kokonaisuuden, kunhan esitys mahtuu 1000 x 1250 mm -kokoiselle seinämälle.

Voit tulostaa posterin itse tai hyödyntää ulkopuolista painopalvelua.

Vinkkejä posterin tekoon

Tekstin osalta pidä mielessä ohje: vähemmän on enemmän. Pyri selkeyteen ja tiivistä teksti mahdollisimman lyhyeksi. Käytä posterissa selkeitä, helposti luettavia ja tarpeeksi isoja fontteja. Suositeltava fonttikoko vähintään 50 pt otsikossa ja 25 pt tekstissä.

Lisää posteriin vain kuvia, jotka ovat hyvälaatuisia. Tarkista lopuksi, että teksti erottuu hyvin taustasta (ts. posteri on saavutettava: kontrasti tekstin ja taustan välillä riittävän suuri). Vaalea tausta ja tumma teksti on yleensä hyvä valinta.

Esimerkki posterista

Esimerkkiposteri on rakennettu PowerPointissa mittoihin 80 cm x 100 cm, jossa fonttikoko otsikoissa 61 pt ja tekstissä 36 pt.

Lataa mallipohja tästä >