Kaksi ihmistä mittaa pituushyppytulosta.

KAIKKI, mitä tarvitset vaikuttavaan liikuntaneuvontaan

Mitkä ovat parhaat menetelmät ja työkalut tukea asiakasta? Näiltä sivuilta löydät vastaukset, olitpa asiakastyössä tai neuvonnan kehittäjä.

Näin rakennat toimivan liikuntaneuvontapalvelun

Liikuntaneuvonnan valtakunnalliset suositukset

Perehdy uunituoreisiin liikuntaneuvonnan suosituksiin, innostu ja ota käyttöön! Suositukset tukevat laadukkaan liikuntaneuvonnan kehittämistä kuntiin ja maakuntiin sekä ohjaavat liikuntaneuvonnan palveluketjun rakentamista ja neuvontaprosessin sisällön laadun ja arvioinnin yhtenäistämistä.

Liikuntaneuvonta pysyväksi palveluksi

Toimiiko teillä jo liikuntaneuvonta? Lue parhaimmat keinot toiminnan vakiinnuttamiseksi.

Lue lisää >

Tärpit liikuntaneuvonnan käynnistämiseen

Miten käynnistää liikuntaneuvonta ja löytää kumppanit yhteisen palveluketjun ympärille? Entä miten välttää yleisimmät sudenkuopat?

Lue lisää >

Vinkit onnistuneeseen viestintään

Näillä ohjeilla saat asiakkaan kiinnostumaan kuntanne liikuntaneuvontapalvelusta.

Lue lisää >

Palveluketju rakennetaan yhteistyöllä

Lue liikuntaneuvoja Inga Luotosen käytännön vinkit liikuntaneuvonnan palveluketjun rakentamiseksi.

Lue lisää >

Näillä keinoilla onnistuttiin Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeessä toimii liikuntaneuvonta jokaisessa kunnassa. Miten tähän on päästy? Aluekehittäjä Keijo Kylänpää listasi tärkeimmät tekijät onnistumisen taustalla

Lue lisää >

Katso etukeno-verkkotapahtuman tallenne

Etukeno-verkkotapahtumassa Liikuntaneuvonta on uusi musta pohdittiin asiantuntijoiden johdolla, mitä on laadukas henkilökohtainen liikuntaneuvonta ja mitä eväitä siihen antavat neuvonnan uunituoreet sisältösuositukset. Millainen on toimiva liikuntaneuvonnan palveluketju ja mitä sen toteuttaminen vaatii?

Ohjelmassa pohdittiin myös, millaisia tuloksia ja onnistumisia kunta voi saada liikuntaneuvonnalla. Ohesta löydät tapahtuman tallenteen.

Tapahtumassa olivat mukana psykologi Satu Lähteenkorva, terveysliikunnan kehittäjä Tino-Taneli Tanttu, terveyden edistämisen asiantuntijalääkäri Risto Kuronen, liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal, erikoistutkija Minna Aittasalo sekä Liikkuva aikuinen -ohjelman kehittämispäällikkö Sari Kivimäki.

Liity meihin


Peiliin on kirjoitettu: Jes! ja sydämen kuva.

Hae starttifoorumiin

Liikuntaneuvonnan starttifoorumi tarjoaa tietoa ja tukea, kuinka käynnistää kuntaan liikuntaneuvonta. Foorumi on tarkoitettu liikuntaneuvojille sekä liikuntaneuvonnan kehittämisestä vastaaville ammattilaisille. Foorumityöskentely toteutetaan webinaarien ja online-työpajojen avulla. Hakuaika foorumiin päättyy 18.1.2021.


Liity Facebook-ryhmään

Liity mukaan liikuntaneuvonnan ammattilaisten Facebook-ryhmään! Pysy kuulolla ajankohtaisista asioista, kysy ja jaa kokemuksia. Meitä on mukana jo yli 500!

SANOILLA ON VÄLIÄ

Mitä useampi ottaa liikkumisen puheeksi, sen parempi

Liikkumisen puhemiehiksi pitää kannustaa myös liikunta- ja terveysalan ulkopuolella työskenteleviä ihmisiä.

Lue lisää >

Näin otat liikkumattomuuden puheeksi

Kerro asiakkaallesi, että liikkumattomuus on terveysriski, mutta sen voi ehkäistä.

Lue lisää >

Tutustu myös muihin SIVUSTOIHImme