Kaksi ihmistä mittaa pituushyppytulosta.

KAIKKI, mitä tarvitset vaikuttavaan liikuntaneuvontaan

Mitkä ovat parhaat menetelmät ja työkalut tukea asiakasta? Näiltä sivuilta löydät vastaukset, olitpa asiakastyössä tai neuvonnan kehittäjä.

Näin rakennat toimivan liikuntaneuvontapalvelun

Liikuntaneuvonnan valtakunnalliset suositukset

Perehdy uunituoreisiin liikuntaneuvonnan suosituksiin, innostu ja ota käyttöön! Suositukset tukevat laadukkaan liikuntaneuvonnan kehittämistä kuntiin ja maakuntiin sekä ohjaavat liikuntaneuvonnan palveluketjun rakentamista ja neuvontaprosessin sisällön laadun ja arvioinnin yhtenäistämistä.

Liikuntaneuvonta pysyväksi palveluksi

Toimiiko teillä jo liikuntaneuvonta? Lue parhaimmat keinot toiminnan vakiinnuttamiseksi.

Lue lisää >

Tärpit liikuntaneuvonnan käynnistämiseen

Miten käynnistää liikuntaneuvonta ja löytää kumppanit yhteisen palveluketjun ympärille? Entä miten välttää yleisimmät sudenkuopat?

Lue lisää >

Vinkit onnistuneeseen viestintään

Näillä ohjeilla saat asiakkaan kiinnostumaan kuntanne liikuntaneuvontapalvelusta.

Lue lisää >

Palveluketju rakennetaan yhteistyöllä

Lue liikuntaneuvoja Inga Luotosen käytännön vinkit liikuntaneuvonnan palveluketjun rakentamiseksi.

Lue lisää >

Näillä keinoilla onnistuttiin Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeessä toimii liikuntaneuvonta jokaisessa kunnassa. Miten tähän on päästy? Aluekehittäjä Keijo Kylänpää listasi tärkeimmät tekijät onnistumisen taustalla

Lue lisää >

OHJEISTUS LIIKUNTANEUVONNAN KOORDINOINTIIN SOTE-UUDISTUKSESSA

Kuvassa on neljä henkilöä punaisen rakennuksen edustalla. Kahdella henkilöllä on vesisanko kädessään.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut Liikuntaneuvonta yhdyspinnoilla -ohjeistuksen. Ohjeistus pitää sisällään liikuntaneuvonnan ja palveluketjun käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyviä toimenpiteitä tilanteessa, jossa organisaatiot eriytyvät. Se antaa tietoa ja keinoja laadukkaan yhdyspinnan rakentamiseen kuntien liikuntapalveluiden ja tulevien hyvinvointialueiden välille.

Sote-uudistuksessa kuntien ja hyvinvointialueiden välille tulee luoda saumaton liikuntaneuvonnan yhdyspinta osana elintapaohjauksen kokonaisuutta. Tämä tarkoittaa, että sovitaan selkeä tehtävien ja vastuiden jako sekä varmistetaan uudenlaiset yhteistyön rakenteet.

Lue lisää >

Katso etukeno-verkkotapahtumien tallenteet

Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä 27.9.2022

Syksyn 2022 ensimmäisessä Etukeno-verkkotapahtumassa Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä paneuduttiin tiistaina 27.9. liikuntaneuvonnan asemaan osana sotemuutosta.

Soteuudistus muuttaa hallinnon rakenteita ja vaikuttaa myös liikuntapalveluihin. Mitä muutos tarkoittaa ja miten se vaikuttaa liikuntaneuvonnan järjestämiseen?

Liikuttaako liikkuminen terveydenhuollossa? 4.11.2021

Sote-alan asiantuntijoiden paneeli ruoti muun muassa terveydenhuollon asiakastyön pirstaleisuutta, liikkumisen puheeksioton vaikeutta ja sitä, luottavatko alan työntekijät omaan liikuntaosaamiseensa. Hyvinvointialan moniottelija Joni Jaakkola tarjoili ajatuksia ja konkreettisia vinkkejä, miten ottaa terveellisen elämän opit käyttöön omassa arjessa.

Liikuntaneuvonta on uusi musta 27.52021

Tapahtumassa pohdittiin asiantuntijoiden johdolla, mitä on laadukas henkilökohtainen liikuntaneuvonta ja mitä eväitä siihen antavat neuvonnan uunituoreet sisältösuositukset. Millainen on toimiva liikuntaneuvonnan palveluketju ja mitä sen toteuttaminen vaatii? Ohjelmassa pohdittiin myös, millaisia tuloksia ja onnistumisia kunta voi saada liikuntaneuvonnalla.

Liikuntaneuvonnan prosessi auttaa onnistumaan

Liikuntaneuvojien tueksi on laadittu viisivaiheinen prosessi, joka auttaa varmistamaan, että työ onnistuu. Prosessin vaiheet ovat:

  1. Innosta ja voimaannuta
  2. Käykää keskustelua
  3. Asettakaa tavoite
  4. Tehkää suunnitelma
  5. Seuratkaa edistymistä

Näillä askelilla asiakas löytää liikunnallisen ja terveellisen elämäntavan, parhaassa tapauksessa loppuelämäkseen.

Tutustu liikuntaneuvonnan prosessiin oheisella videolla.

Videota saa vapaasti hyödyntää liikuntaneuvonnan kehittämisessä. Mikäli tarvitset käyttöösi alkuperäisen videotiedoston, ota yhteyttä Liikkuva aikuinen -ohjelman viestintään anna.suutari@jamk.fi.

Liity meihin


Peiliin on kirjoitettu: Jes! ja sydämen kuva.

Liikuntaneuvonnan starttifoorumi

Liikuntaneuvonnan starttifoorumi tarjoaa tietoa ja tukea, kuinka käynnistää kuntaan liikuntaneuvonta. Foorumi on tarkoitettu liikuntaneuvojille sekä liikuntaneuvonnan kehittämisestä vastaaville ammattilaisille. Työskentely toteutetaan webinaarien ja online-työpajojen avulla.

Seuraava starttifoorumi käynnistyy syyskuussa 2022.


Liity Facebook-ryhmään

Liity mukaan liikuntaneuvonnan ammattilaisten Facebook-ryhmään! Pysy kuulolla ajankohtaisista asioista, kysy ja jaa kokemuksia. Meitä on mukana jo lähes 850!

SANOILLA ON VÄLIÄ

Mitä useampi ottaa liikkumisen puheeksi, sen parempi

Liikkumisen puhemiehiksi pitää kannustaa myös liikunta- ja terveysalan ulkopuolella työskenteleviä ihmisiä.

Lue lisää >

Näin otat liikkumattomuuden puheeksi

Kerro asiakkaallesi, että liikkumattomuus on terveysriski, mutta sen voi ehkäistä.

Lue lisää >

Ajankohtaista

Lue kaikki >

Tutustu myös muihin SIVUSTOIHImme