Kaksi miestä seisoo laiturilla keskustelemassa.

Tarjolla liikunnallinen elämäntapa

Liikuntaneuvonta on juuri sinun elämääsi sopivaa, innostavaa, helposti omaksuttavaa ja maksutonta tukea, jotta saisit liikkumisen osaksi arkeasi.

Arki on täynnä vaatimuksia. Takaraivossa jyskyttää kaiken aikaa riittämättömyyden tunne ja voimavaratkin ovat vähissä. Liikkuakin pitäisi enemmän, mutta kun ei ehdi. Ja silloin kun ehtisi, ei viitsi. Ja vaikka viitsisikin, niin ei oikeastaan edes halua, koska liikunta ei ole se oma juttu. Tiesitkö, että sinulla on mahdollisuus saada juuri sinun elämääsi sopivaa liikuntaneuvontaa omassa kunnassasi?

KENELLE

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu juuri sinulle, jos kaipaat lisää liikettä arkeesi tai terveydentilasi edellyttää elintapojen muutosta.


Muutamaan kysymykseen vastaamalla voit testata, onko liikuntaneuvonta sinua varten.

Mitä siellä tehdään

Liikuntaneuvonta on innostavaa, helposti omaksuttavaa ja maksutonta neuvontaa, jonka avulla voit saada liikkumisen osaksi arkeasi. Liikuntaneuvonnassa kukaan ei aseta sinulle liikkumisen vaatimuksia, sinä itse päätät. Liikuntaneuvoja kulkee rinnallasi tukien, keskustellen ja yhdessä ratkaisuja etsien. Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä eli palvelusta räätälöidään juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Neuvonta kestää yleisimmin puolesta vuodesta vuoteen, ja sinä aikana etsitte yhdessä liikkumisen merkitystä juuri sinun elämässäsi. Kokeilette myös erilaisia liikkumismuotoja ja käytte läpi ravitsemusta, uniasioita tai muita hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että kokonaisvaltainen hyvinvointisi lisääntyy.  

Liikuntaneuvonnassa tapaat liikuntaneuvojaa kasvotusten ja tapaamisten välillä pidätte yhteyttä sinulle sopivalla tavalla. Voit myös osallistua liikuntakokeiluihin tai liikuntaneuvonta-asiakkaille tarkoitettuihin starttiryhmiin, joista saat vertaistukea ja joissa pääset liikkumaan hyvässä porukassa, hyvällä fiiliksellä.

Seuranta on osa liikuntaneuvontaa. Sinä asetat tavoitteen itsellesi, ja yhdessä liikuntaneuvojan kanssa seuraatte edistymistäsi. Saat palautetta, keskustelette ja etsitte juuri sinulle sopivia tapoja lisätä liikkumista arkeesi.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Miten sinne pääsee

Liikuntaneuvontaan voit saada lähetteen terveydenhuollosta tai varata itse ajan. Kuntien käytännöt vaihtelevat.

Kuka siitä vastaa

Liikuntaneuvonta on kuntasi palvelu, josta vastaa joko kunnan liikuntatoimi tai terveydenhuolto. Joissakin kunnissa liikuntaneuvonta on osana elintapaohjausta, jolloin voit löytää palvelun myös elintapaohjauksen nimellä.