Kuvassa on läppäri, jonka päällä on kädet. Taustalla näkyy epätarkka ihmishahmo.

Tutkittua tietoa liikuntaneuvonnasta

Liikuntaneuvonnan tila -kysely


Liikkuva aikuinen toteuttaa marraskuussa opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta Liikuntaneuvonnan tila -kyselyn. Kysely on ainoa valtakunnallinen liikuntaneuvonnan tilaa kuvaava tiedonkeruu Suomessa, ja se huomioi neuvonnan kaikki ikä- ja kohderyhmät.

Kyselyn teemoja ovat muun muassa

Kyselyn tavoitteena on tuottaa tietoa liikuntaneuvonnan tilasta sekä paikallista, alueellista että valtakunnallista kehittämistyötä varten. Se tarjoaa aineistoja liikuntaneuvonnan jatkoselvityksille sekä saattaa yleiseen keskusteluun luotettavaa tietoa liikuntaneuvonnan tilasta.

Kysely on lähetetty 14.11. verkkolomakkeena opetus- ja kulttuuriministeriöstä kuntien kirjaamoihin. Vastaajiksi kutsutaan liikuntaneuvonnasta/liikuntapalveluista vastaavat ammattilaiset. Kyselyyn kannustetaan vastaamaan yhteistyönä, mutta kuitenkin niin, että jokaisesta kunnasta toimitetaan vain yksi vastaus. Kysymyksiin voi vastata suomeksi tai ruotsiksi. Vastauksia pyydetään 8.12.2023 mennessä.

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan kyselyyn pdf-tiedostona.

Lataa pdf-tiedosto suomeksi >

Ladda ner pdf-filen på svenska >

Lisätietoja Liikuntaneuvonnan tila -kyselystä

Katariina Tuunanen
ohjelmakoordinaattori
katariina.tuunanen@jamk.fi
puh. 040 635 1026

Kyselyn tietosuojaseloste >

Tutustu liikuntaneuvontaan visuaalisessa tietokannassa

Liikuntaneuvonnan tila -kyselyn tulokset julkaistaan visuaalisessa tietokannassa keväällä 2024 tiedonkeruun jälkeen. Tietokannassa voi selata tuloksia eri osa-alueista sekä tutustua kuntakohtaisiin koosteisiin. Tuloksia voi tarkastella myös hyvinvointialueittain tai valtakunnallisesti. Tietokannasta voi myös napata valmiita infograafeja esimerkiksi kunnan hyvinvointikertomukseen.